
Ο Αχιλλέας Μπeος εξαπέλυσε επίθεση για το αυτοσχέδιο μνημείο των θυμάτων των Τεμπών στο Σύνταγμα, ζητώντας να αφαιρεθούν τα ονόματα των 57 νεκρών, ενώ κάλεσε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση για το θέμα.Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε χθες στον NEO 103,3 FM, ο δήμαρχος Βόλου ξεκίνησε μιλώντας για τις μεγάλες τραγωδίες που σημάδεψαν την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Όπως είπε, δεν…
Ο Αχιλλέας Μπeος εξαπέλυσε επίθεση για το αυτοσχέδιο μνημείο των θυμάτων των Τεμπών στο Σύνταγμα, ζητώντας να αφαιρεθούν τα ονόματα των 57 νεκρών, ενώ κάλεσε προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει θέση για το θέμα.
Η αναφορά του Αχιλλέα Μπέου στις εθνικές τραγωδίες
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε χθες στον NEO 103,3 FM, ο δήμαρχος Βόλου ξεκίνησε μιλώντας για τις μεγάλες τραγωδίες που σημάδεψαν την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Όπως είπε, δεν υπάρχει άνθρωπος στη χώρα που να μην πόνεσε για υποθέσεις όπως η Marfin, το Μάτι, η Μάνδρα και τα Τέμπη.
Παρόλα αυτά, στάθηκε ιδιαίτερα στην εικόνα που υπάρχει σήμερα στην πλατεία Συντάγματος, εκφράζοντας την έντονη ενόχλησή του για το αυτοσχέδιο μνημείο που έχει δημιουργηθεί μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Συγκεκριμένα ο Αχιλλέας Μπeος είπε:
«Για όλες τις τραγωδίες που έγιναν στην Ελλάδα, σαν τη Marfin, το Mάτι, τη Μάνδρα και τελευταία τα Τέμπη, υπάρχει Έλληνας που δεν έκλαψε; Που δεν στεναχωρήθηκε; Με αφορμή μία οικογένεια φίλων που ήρθε από τις ΗΠΑ και πήγανε στην πλατεία Συντάγματος και στον Άγνωστο Στρατιώτη. Αυτό δεν τιμάμε εκεί; Από πού κι ως πού ρε βάλατε τα ονόματα των νεκρών εκεί; Ρε Μητσοτάκη, πάρε μία μπουλντόζα και μια καθαρίστρια και σβήστα από εκεί. Κακώς το επέτρεψε. Πολύ με ενοχλεί αυτή η εικόνα. Το μνημείο είναι στα Τέμπη».
«Να γίνει κανονικό μνημείο σε άλλο χώρο»
Στη συνέχεια ο δήμαρχος Βόλου ανέφερε πως οι συγγενείς των θυμάτων θα πρέπει να πηγαίνουν στα Τέμπη για να τιμούν τη μνήμη των ανθρώπων τους, ενώ έκανε αναφορά και σε πρόσωπα που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και τις δημόσιες παρεμβάσεις γύρω από την υπόθεση.
«Να πάνε εκεί να κλάψουν και να στεναχωρηθούν οι συγγενείς. Κακώς επέτρεψε και σε αυτόν τον Αλβανό που είναι φίλος με τον Καρβέλα που βάφει τα νύχια του, και έχει την άλλη που τρέχει από πίσω του τη Ζωή. Ρούτσι τον λένε; Αυτή (η Κωνσταντοπούλου) εκμεταλλεύεται τον θρήνο, τη θλίψη και τον πόνο των ανθρώπων».
Ο Αχιλλέας Μπeος υποστήριξε ακόμη ότι η εικόνα στο Σύνταγμα δεν τιμά τη χώρα, ειδικά απέναντι στους τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα, επιμένοντας πως πρέπει να υπάρξει διαφορετική διαχείριση για τη δημιουργία ενός μόνιμου μνημείου.
Το κάλεσμα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Ως Έλληνας πολίτης δε δέχομαι να έρχονται εκατομμύρια τουρίστες και να βλέπουν αυτό το χάλι. Στεναχωρηθήκαμε, κλάψαμε, να τιμωρηθούν φυσικά οι υπεύθυνοι, γιατί υπάρχουν υπεύθυνοι. Γιατί δεν πήγαν αυτοί από το Μάτι; Κομματικοποιήσαμε τις τραγωδίες. Οι άλλοι στη Marfin κάηκαν ζωντανοί. Υπάρχουν ευθύνες για τα Τέμπη και πρέπει να αποδωθούν. Αυτό είναι χάλι όμως εκεί. Ας γίνει ένα άλλο κανονικό μνημείο σε άλλο χώρο που θα παραχωρήσει το κράτος. Και να το κάνουν οι γονείς. Σε αυτό λέω ναι. Έχει υποχρέωση ο αρμόδιος υπουργος, που θα έπρεπε να το έχει κάνει ήδη».
Ο δήμαρχος Βόλου συνέχισε καλώντας ευθέως τον πρωθυπουργό να παρέμβει για το ζήτημα.
«Μητσοτάκη πάρε θέση αν θες να είσαι ηγέτης της πατρίδας μας. Αυτό εκεί είναι χάλι. Ας δώσει εντολή σε μένα και θα πάω εγώ να τα σβήσω γιατί εγώ είμαι πατριώτης. Ντροπή. Ντροπή και που δεν έδιναν τόσο καιρό άδεια να ξεθάψουν οι συγγενείς τα παιδιά τους όμως. Έχει δίκιο ο Ρούτσι εκεί, που καθόταν σε μία καρέκλα με μία σκηνή και του πήγαιναν κρυφά φαγητό τα βράδια. Θεατρινισμοί. Σωστό το αίτημά του όμως. Και δεν είχαν δικαίωμα να του το απαγορεύσουν. Λέω την αλήθεια. Σε αυτό είχε δίκιο».
