
Έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 20 Αυγούστου, σε ηλικία 70 ετών, ο συνθέτης και τραγουδοποιός Κωστής Ζευγαδέλλης, αφήνοντας πίσω του μια σημαντική καλλιτεχνική διαδρομή στον χώρο της μουσικής, του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.Ο Κωστής Ζευγαδέλλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956 και κατά τη διάρκεια της πορείας του συνεργάστηκε σε σημαντικές παραγωγές, δημιουργώντας μουσικές και τραγούδι…
Έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 20 Αυγούστου, σε ηλικία 70 ετών, ο συνθέτης και τραγουδοποιός Κωστής Ζευγαδέλλης, αφήνοντας πίσω του μια σημαντική καλλιτεχνική διαδρομή στον χώρο της μουσικής, του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.
Ο Κωστής Ζευγαδέλλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956 και κατά τη διάρκεια της πορείας του συνεργάστηκε σε σημαντικές παραγωγές, δημιουργώντας μουσικές και τραγούδια που ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν.
Η πρώτη εμφάνιση στον κινηματογράφο και το βραβείο στη Θεσσαλονίκη
Ο Ζευγαδέλλης έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής το 1996, όταν υπέγραψε το soundtrack της ταινίας «Πριν το τέλος του κόσμου».
Η συγκεκριμένη δουλειά αποτέλεσε σημαντικό σταθμό στην καριέρα του, καθώς του χάρισε το βραβείο καλύτερης μουσικής στο 37ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Δύο χρόνια αργότερα, το 1998, έκανε το δισκογραφικό του ξεκίνημα με το «Φτερούγισμα του γλάρου».
Το 1999 συνέχισε να ξεχωρίζει μέσα από τη μουσική που έγραψε για τη σειρά «Βεντέτα» του MEGA. Ιδιαίτερη επιτυχία γνώρισε το τραγούδι «Ηλιαχτίδα», σε στίχους του Γιώργου Κορδέλλα και με ερμηνεύτρια την Τάνια Τσανακλίδου.
Το «Άρωμα παράξενο» και η συνεργασία με την Ελένη Πέτα
Ένας ακόμη σημαντικός σταθμός στην καλλιτεχνική πορεία του Κωστή Ζευγαδέλλη ήρθε το 2009, όταν κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Άρωμα παράξενο», με τη φωνή της Ελένης Πέτα.
Ανάμεσα στα τραγούδια που ξεχώρισαν από τον δίσκο ήταν το «Λόγια της σιωπής», το οποίο είχε γράψει για τις ανάγκες του ομότιτλου ντοκιμαντέρ της Λουκίας Ρικάκη.
Μέσα από τις δημιουργίες του, ο συνθέτης άφησε το δικό του ιδιαίτερο στίγμα σε διαφορετικούς χώρους της τέχνης, από τη δισκογραφία και την τηλεόραση μέχρι τον κινηματογράφο.
Η κηδεία του Κωστή Ζευγαδέλλη
Ο Κωστής Ζευγαδέλλης υπήρξε ένας διακριτικός αλλά ιδιαίτερα δημιουργικός καλλιτέχνης, με σημαντική παρουσία και έργο που εκτείνεται σε μουσικές και τραγούδια για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και τη δισκογραφία.
Η είδηση του θανάτου του αφήνει ένα σημαντικό κενό στον καλλιτεχνικό χώρο.
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25 Αυγούστου στις 12:00, στο Αποτεφρωτήριο Ριτσώνας.
Δείτε και αυτά
