Έμεινε 59 φορές μετεξεταστέος στα σήματα για το δίπλωμα οδήγησης και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ

February 29, 2024


Ένας νέος οδηγός κόπηκε 59 φορές στο τεστ θεωρίας διπλώματος οδήγησης του Ηνωμένου Βασιλείου και κατάφερε να πάρει το δίπλωμα στην 60ή προσπάθεια.Με την ευκαιρία, δείτε την είδηση για το πρόστιμο που αφορά τους Έλληνες οδηγούς.Σύμφωνα με το BBC, το συγκεκριμένο άτομο ξόδεψε 1.380 λίρες και 60 ώρες στο εξεταστικό κέντρο προσπαθώντας να περάσει τα σήματα.Μάλιστα, έσπασε και το ρεκόρ αποτυχίας σε ολό…

...κληρη τη Βρετανία με τα προηγούμενα ρεκορ να φτάνουν τις 57, 55 και τις 53 φορές.Κάθε εξέταση θεωρίας στη Βρετανία κοστίζει 23 λίρες και διαρκεί περίπου μία ώρα. Το τεστ αποτελείται από 50 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που εξετάζουν τις γνώσεις των υποψηφίων για τον Κώδικα Οδικής...

Ένας νέος οδηγός κόπηκε 59 φορές στο τεστ θεωρίας διπλώματος οδήγησης του Ηνωμένου Βασιλείου και κατάφερε να πάρει το δίπλωμα στην 60ή προσπάθεια.

Με την ευκαιρία, δείτε την είδηση για το πρόστιμο που αφορά τους Έλληνες οδηγούς.

Σύμφωνα με το BBC, το συγκεκριμένο άτομο ξόδεψε 1.380 λίρες και 60 ώρες στο εξεταστικό κέντρο προσπαθώντας να περάσει τα σήματα.

Έμεινε 59 φορές μετεξεταστέος  στα σήματα για το δίπλωμα οδήγησης και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ

Μάλιστα, έσπασε και το ρεκόρ αποτυχίας σε ολόκληρη τη Βρετανία με τα προηγούμενα ρεκορ να φτάνουν τις 57, 55 και τις 53 φορές.

Κάθε εξέταση θεωρίας στη Βρετανία κοστίζει 23 λίρες και διαρκεί περίπου μία ώρα. Το τεστ αποτελείται από 50 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που εξετάζουν τις γνώσεις των υποψηφίων για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και χρειάζονται τουλάχιστον 43 σωστές απαντήσεις.

Σε ισχύ μέχρι τις 19 Ιανουαρίου του 2033: Τέλος εποχής για το δίπλωμα οδήγησης!

Παρά την ευκολία της διαδικασίας αντικατάστασης, πολλοί οδηγοί στην Ελλάδα παραμένουν χρήστες του χάρτινου διπλώματος οδήγησης. Το αρχαίου τύπου δίπλωμα πλέον έχει επίσημη ημερομηνία λήξης, αν και δεν αναγράφεται στο έγγραφο. Από την 19η Ιανουαρίου 2033, το χάρτινο δίπλωμα θα έχει αποσυρθεί.

Μετά την πάροδο αυτής της ημερομηνίας, απαιτείται υποχρεωτική αντικατάσταση. Αν και ο χρόνος λήξης είναι μεγάλος, φτάνοντας τα 9 χρόνια, οι ώριμοι οδηγοί πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορεί να λήξει νωρίτερα, ιδίως μέχρι τα 65 τους.

Διαβάστε ακόμα: 300 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση δıπλώματος για το λάθος που κάνουν όλοι οι οδηγοί το πρωί

Γιατί πρέπει να βγάλω το πλαστικό δίπλωμα

Το κλασικό ροζ έγγραφο έχει ισχύ μόνο στην Ελλάδα. Οπότε, αν θες να ταξιδέψεις σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης με το αυτοκίνητό σου ή να νοικιάσεις εκεί όχημα, δεν μπορείς να το πράξεις, καθώς τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ δεν το δέχονται.

Σε ισχύ μέχρι τις 19 Ιανουαρίου του 2033: Τέλος εποχής για το δίπλωμα οδήγησης!

Αντίθετα, το πλαστικό δίπλωμα τύπου κάρτας αναγράφει όλα τα στοιχεία του κατόχου με λατινικούς χαρακτήρες και ενσωματώνει όλες τις δικλείδες ασφαλείας που ζητεί η νομοθεσία ώστε να προφυλάσσεται από πιθανή πλαστογραφία.

Για να αντικαταστήσεις το παλιό δίπλωμα με το καινούριο, μπορείς να το πράξεις μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας gov.gr. Βέβαια, για όσους που δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή ή δεν είναι εξοικειωμένοι με τα ψηφιακά μέσα, υπάρχει και δυνατότητα αντικατάστασης της άδειας οδήγησης σε ΚΕΠ ή στις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών της χώρας.

Πώς θα αντικαταστήσω το δίπλωμα μέσω του gov.gr

Αφού εισέλθεις στο gov.gr, στη ενότητα Υπηρεσίες/Άδειες Οδήγησης και συνδεθείς μέσω TaxisNet επιλέγεις το πεδίο Αντικατάσταση Άδειας Οδήγησης. Εκεί, δίνεται μια συνοπτική παρουσίαση των απαιτούμενων βημάτων για την ολοκλήρωση της επιλεγμένης ψηφιακής διαδικασίας.

Στη συνέχεια επιλέγεις Έναρξη Διαδικασίας και το σύστημα σε κατευθύνει βήμα προς βήμα. Αφού συμπληρώσεις την Υπεύθυνη Δήλωση και κάνεις Αποδοχή, σου ζητάει να προσθέσεις μια φωτογραφία σας με συγκεκριμένες προδιαγραφές, καθώς και την υπογραφή σου.

Σε ισχύ μέχρι τις 19 Ιανουαρίου του 2033: Τέλος εποχής για το δίπλωμα οδήγησης!

Το επόμενο βήμα είναι να εκδώσεις το παράβολο ηλεκτρονικά και να επιλέξεις τον τρόπο παραλαβής του νέου διπλώματος. Κατά το τέλος της διαδικασίας, θα σου ζητηθεί να κάνεις μια σύνοψη των βημάτων που πραγματοποίησες ώστε να ελέγξεις ξανά ότι όλα είναι σωστά.

Πόσο κοστίζει το παράβολο για αντικατάσταση του διπλώματος

Το παράβολο το πληρώνεις ηλεκτρονικά και το κόστος ανέρχεται στα 30 ευρώ. Στα στοιχεία που αποστέλλονται φαίνονται ο κωδικός πληρωμής, το ΑΦΜ, ο αριθμός του κινητού σας τηλεφώνου, η διεύθυνσης κατοικίας, το ΙΒΑΝ της τράπεζας, η κατηγορία παραβόλου και φυσικά το ονοματεπώνυμό σου.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.