Τι πραγματικά είπαν Μιωνής-Παππάς: Ολόκληρη η συνομιλία φωτιά – «Μαγαζί, λεφτά, ατζέντα» [video]

July 1, 2020


Τι πραγματικά είπαν Σάμπυ Μιωνής – Νίκος Παππάς και έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων;Στα ύψη ανέβασε το πολιτικό θερμόμετρο η αποκάλυψη του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και το ηχογραφημένο ντοκο…Τι πραγματικά είπαν Σάμπυ Μιωνής – Νίκος Παππάς και έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων;

Στα ύψη ανέβασε το πολιτικό θερμόμετρο η αποκάλυψη του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και το ηχογραφημένο ντοκουμέντο που αποκάλυψε στην Προανακριτική της Βουλής, το οποίο περιείχε συνομιλία του με τον Νίκο Παππά σχετικά με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο Νίκος Παππάς τού είχε πει στη συνομιλία που είχαν το 2016, ότι «ο Παπαγγελόπουλος έχει τη δική του ατζέντα» και ότι «ξέρω, καταλαβαίνω και μαθαίνω» ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά», και μάλιστα «πολλά λεφτά» και ότι «έκανε το δικό του outsourcing».

Η μαγνητοφωνημένη συνομιλία πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου 2016 και έγινε στην Κύπρο, όπως φαίνεται από το ντοκουμέντο που κατέθεσε ο Σάμπι Μιωνή. Στην συνομιλία αυτή, ο Νίκος Παππάς, τότε υπουργός Επικρατείας και alter ego του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εμφανίζεται να παραδέχεται πως το Μέγαρο Μαξίμου γνώριζε τις παράλληλες δραστηριότητες -outsourcing- του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου -από τις οποίες «κάποιοι έβγαζαν πολλά λεφτά».

Μάλιστα, ο κ. Παππάς εμφανίζεται να λέει ότι «μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το είδαμε», αλλά το «no go» (το μη περαιτέρω δηλαδή) είναι όταν «κάμπτουν την ατζέντα του μαγαζιού», εννοώντας του ΣΥΡΙΖΑ ή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Παππάς αναφέρει:

«Ξέρω, καταλαβαίνω, οσμίζομαι, μαθαίνω, ότι κάποιοι βγάζουν λεφτά. Λεφτά… Πολλά λεφτά, δεν μιλάμε τώρα για… βγάζουνε λεφτά!… Και αυτό μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το είδαμε. Το “no go” είναι όταν η ατζέντα τους κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού… εκεί δεν είναι… δεν υπάρχει δηλαδή έτερο… μεγάλε, εαν κρίνουμε ότι το μαγαζί το βοηθάς, μπορείς να είσαι εδώ και να κάνεις και το outsourcing το δικό σου ας πούμε. Κατάλαβες; Ναι, αλλά το να έρθεις και να βάλεις στο μαγαζί μας ατζέντα που δεν έχουμε επιλέξει, η οποία μας δημιουργεί και δυσκολίες… ε, όχι ρε! Κάτσε ρε!».

Στο ίδιο ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτεται ακόμη ότι ο κ. Παππάς υποσχέθηκε πως θα μεσολαβήσει για τη διευθέτηση των δικαστικών εκκρεμοτήτων του Σάμπυ Μιωνή, αρκεί ο Σταύρος Παπασταύρου να καταθέσει ψευδώς εις βάρος της κυρίας Μαρέβας Γκραμπόφσκι.

Το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο προκάλεσε σάλο στην πολιτική ζωή της χώρας και αντιδράσεις από κόμματα και πολιτικούς.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι εάν αυτά αληθεύουν βρισκόμαστε στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους.

Λίγο αργότερα, κύκλοι της ΝΔ επεσήμαναν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είχε στήσει παραδικαστικό και έκανε δουλειές με πολλά λεφτά».

Στον εισαγγελέα οι αποκαλύψεις Μιωνή

Η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής, αποφάσισε να στείλει στον αρμόδιο εισαγγελέα τα πρακτικά από την αρχική κατάθεση του Νίκου Παππά στην προανακριτική επιτροπή, αλλά και το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε στη Βουλή ο Σάμπυ Μιωνής, με το ερώτημα της ψευδορκίας. Μάλιστα, ο Θανάσης Πλεύρης ανέφερε ότι οι διάλογοι που ακούγονται στο ηχητικό είναι εντελώς διαφορετικοί από όσα είχε καταθέσει ο κ. Παππάς στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τον κ. Παπαγγελόπουλο και γι’ αυτό υπάρχει θέμα για το οποίο πρέπει να αποφασίσει η Δικαιοσύνη.

Ο κ. Πλεύρης απευθύνθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτώντας τους πώς είναι δυνατόν να ακούν ότι το κόμμα τους ανέχεται την ατζέντα Παπαγγελοπούλου για τα λεφτά εάν δεν χαλάει τις δικές τους δουλειές.

ΚΙΝΑΛ: Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ
Το Κίνημα Αλλαγής, ζήτησε «να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για το παρακράτος του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζοντας ότι «αυτά δεν χωρούν στη Δημοκρατία» και επισημαίνει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τον μόνιμο χορηγό της δεξιάς». Οπως σημειώνει «το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί το μοναδικό ανάχωμα, το προοδευτικό αντίβαρο, απέναντι στην πολιτική της δεξιάς».

Ενδιαφέρον έχουν όμως και οι αντιδράσεις των «αμέσως ενδιαφερομένων».

Οι δύο εκδοχές του Νίκου Παππά για το ηχητικό ντοκουμέντο
Αρχικά ο Νίκος Παππάς είχε κάνει λόγο για αντιπερισπασμό της ΝΔ και παρακράτος, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για μια κατασκευασμένη συνομιλία, προϊόν εγκλήματος.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, προέβη σε νέα – διορθωτική – δήλωση στη Βουλή, μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε στη Βουλή ο επιχειρηματίας για τον διάλογο που είχε με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ το 2016.

Ο Ν. Παππάς αυτή τη φορά υποστήριξε πως οι αναφορές σε «ατζέντα» και σε «δουλειές με λεφτά» δεν αφορούσαν τον Δημ. Παπαγγελόπουλο, αλλά τους κ.κ. Σαμαρά, Μιωνή, Παπασταύρου. Μάλιστα, ο Ν. Παππάς κάνει λόγο για μαφιόζικες μεθόδους από τη Νέα Δημοκρατία όσον αφορά το ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε στην προανακριτική ο κύριος Μιωνή.

Αποστάσεις Παπαγγελόπουλου από Παππά
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημ. Παπαγγελόπουλος, μετά την κατάθεση του στην προανακριτική και τις αποκαλύψεις με το ηχητικό ντοκουμέντο, πήρε αποστάσεις από τον κ. Παππά, προτρέποντας τους δημοσιογράφους να ρωτήσουν τον ίδιο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την συνομιλία με τον Σάμπυ Μιωνή.

Κόντρα Παππά- Αδωνι στην Βουλή
Η υπόθεση έφερε και κόντρα στην Βουλή μεταξύ του κ. Παππά και του Αδωνι Γεωργιάδη. Ο υπουργός Ανάπτυξης στην ομιλία του άφησε να εννοηθεί ότι ενδεχομένως ο κ. Παππάς, συμπεριληφθεί στη λίστα υπόπτων της Προανακριτικής Επιτροπής μετά τις αποκαλύψεις και το ηχητικό ντοκουμέντο. «Πλησιάζει η ώρα που κάθε κατεργάρης θα πάει στο πάγκο του. Το ειδικό δικαστήριο είναι κοντά και θα δούμε για ποιους» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

«Δεν περίμενα να έρθετε στη Βουλή, ούτε περίμενα να γελάτε» είπε ο κ. Γεωργιάδης. «Σήμερα η κοινωνία είναι σοκαρισμένη από την εικόνα ενός θλιβερού παρακράτους», συνέχισε, με τον Νίκο Παππά να απαντά «ο κ. Γεωργιάδης διέπεται από πολιτική σκέψη νηπίου. Ο Μιωνής με κατέγραφε, εμείς είμαστε το παρακράτος;» και να επιμένει πως στις κουβέντες του εννοούσε κάτι διαφορετικό από αυτό που ακούγεται στο ηχητικό ντοκουμέντο.

ΣΥΡΙΖΑ: «Βούρκος μαφιόζικων ενεργειών και μέθοδοι κασέτας που χρησιμοποιεί ο υπόκοσμος»

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, με μια άτυπη ενημέρωση, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στα όσα του καταλογίζονται για παρακράτος επί διακυβέρνησής του, μετά το ηχητικό ντοκουμέντο της συνομιλίας του επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή με τον Νίκο Παππά, κορυφαίο υπουργό του Αλ. Τσίπρα, το 2016.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται για «αντιπερισπασμό» αλλά «είναι άνθρακες ο θησαυρός, όχι μόνο γιατί είναι παράνομο υλικό αλλά και γιατί είναι εμφανής και τραβηγμένη από τα μαλλιά η προσπάθεια διαστρέβλωσης των διαλόγων, με αποσιωπητικά και δήθεν ακατάληπτες λέξεις σε επίμαχα σημεία, με μόνο στόχο να στηθεί ένα ψεύτικο αφήγημα ή να βγει ένας τίτλος σε ένα δελτίο τύπου της ΝΔ».

Σημειώνει μάλιστα ότι «η πολιτική ζωή του τόπου δε μπορεί να οδηγείται στο βούρκο των μαφιόζικων ενεργειών. Ούτε στις μεθόδους της κασέτας που χρησιμοποιεί ο υπόκοσμος».

Η Κουμουνδούρου καλεί την ΝΔ να μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια όταν κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για παρακρατικό και παραδικαστικό κύκλωμα. Μιλά δε για «αποσπασματική και προφανώς επιλεκτική διαρροή απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ από αυτές «λείπουν αυτές που αφορούν σε πρώην βουλευτή» (σ.σ. προφανώς εννοούν τον κ. Δημήτρη Καμμένο) και προσθέτει: «Γιατί άραγε ; Μήπως γιατί τελούσε και τελεί υπό τη προστασία αυτών που σήμερα κάνουν τις υποτιθέμενες αποκαλύψεις και είχε τότε αποπειραθεί ανεπιτυχώς να ρίξει τη κυβέρνηση;».

Σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ «η υπόθεση αυτή δεν έγινε τότε γνωστή μόνο στον Πρωθυπουργό, αλλά με εντολή του τελευταίου και στον τότε αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ που τον συνάντησε και τον ενημέρωσε».

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο:

Ο κ. Μιωνής αναφέρει ότι ο κ. Παππάς υποσχέθηκε πως θα μεσολαβήσει για τη διευθέτηση των δικαστικών του εκκρεμοτήτων, αρκεί ο Σταύρος Παπασταύρου να καταθέσει ψευδώς εις βάρος της κυρίας Μαρέβας Γκραμπόφσκι.

Ακούστε το ηχητικό για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι:

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.