Τα «βήματα» για να περάσουμε τον χειμώνα: Με αυτά τα… κόλπα θα καταφέρουμε να πληρώσουμε λιγότερο ρεύμα

October 1, 2022


Η ενεργειακή μας αυτονομία είναι ένα από τα πιο καθοριστικά ζητήματα του προσεχούς χειμώνα, με το θέμα του ρεύματος να αφορά πολλούς, όπως και το πώς θα πληρωθεί το φυσικό αέριο.Στο κυνήγι… του μπόνους για την εξοικονόμηση ρεύματος θα πρέπει να επιδοθούν τα νοικοκυριά με καταναλώσεις ρεύματος άνω των 500 κιλοβατωρών προκειμένου να ωφεληθούν με μειώσεις στους λογαριασμούς τους από 5 έως 30 ευρώ τον…

... μήνα, αν και υπάρχουν και τρόποι για περαιτέρω εξοικονόμηση.Το σίγουρο είναι πως όλα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα λαμβάνουν επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και φυσικού αερίου.Επιδότηση ρεύματος – φυσικού αερίουΑφορά: Κατανάλωση ΟκτωβρίουΕπιδοτούνται:...

Η ενεργειακή μας αυτονομία είναι ένα από τα πιο καθοριστικά ζητήματα του προσεχούς χειμώνα, με το θέμα του ρεύματος να αφορά πολλούς, όπως και το πώς θα πληρωθεί το φυσικό αέριο.

Στο κυνήγι… του μπόνους για την εξοικονόμηση ρεύματος θα πρέπει να επιδοθούν τα νοικοκυριά με καταναλώσεις ρεύματος άνω των 500 κιλοβατωρών προκειμένου να ωφεληθούν με μειώσεις στους λογαριασμούς τους από 5 έως 30 ευρώ τον μήνα, αν και υπάρχουν και τρόποι για περαιτέρω εξοικονόμηση.

Το σίγουρο είναι πως όλα τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις θα λαμβάνουν επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και φυσικού αερίου.

Επιδότηση ρεύματος – φυσικού αερίου

Αφορά: Κατανάλωση Οκτωβρίου

Επιδοτούνται: 1η, 2η και εξοχική κατοικία

Κριτήρια εισοδήματος – περιουσίας: Κανένα

Κατανάλωση έως 500 kWh/μήνα

Επιδότηση: 43,6 λεπτά/ kWh

Καλύπτει: το 90% της αύξησης

Τελική επιβάρυνση: 14-15 λεπτά/ kWh

Κατανάλωση 501 – 1000 kWh/μήνα

Επιδότηση: 38,6 λεπτά/ kWh

Μείωση κατανάλωσης 15%

Αύξηση επιδότησης 5 λεπτά/ kWh

Καλύπτει: 80% της αύξησης

Το πώς θα γίνει η σύγκριση είναι υπό διαμόρφωση, δεν έχει καθοριστεί

Κοινωνικά τιμολόγια: Επιδότηση 48,5 λεπτά/ kWh

Εμπορικά τιμολόγια

Επιδότηση έως 39,8 λεπτά/ kWh

Αφορά: Εστιατόρια, καταστήματα, περίπτερα, κομμωτήρια, γραφεία, αρτοποιία κ.α.

Εμπορικές – βιομηχανικές παροχές

Επιδότηση: 23 λεπτά/ kWh

Αγροτικά τιμολόγια

Επιδότηση: 43,6 λεπτά/ kWh

Επιδότηση φυσικού αερίου χωρίς κριτήρια
Οικιακοί καταναλωτές: 90 ευρώ/MWh

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: 40 ευρώ/MWh

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.