«Καλό σου ταξίδι…» – «Βαρύ» πένθος στο σπίτι του Κώστα Μπακογιάννη και της Σίας Κοσιώνη

October 1, 2022


Μια είδηση, που κυκλοφόρησε από χθες (30/9), έχει φέρει το θρήνο σε ολόκληρη την χώρα, με μια σημαντική της προσωπικότητα να φεύγει από τη ζωή και τους Κώστα Μπακογιάννη και Σία Κοσιώνη να μην κρύβουν τη θλίψη τους.Ο Ζάχος Χατζηφωτίου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών, ύστερα από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Όπως έγραψε ο Κώστας Μπακογιάννης στα social media, η κηδεία του δημοσιογράφου και…

... συγγραφέα θα πραγματοποιηθεί, τιμής ένεκεν, με δημοτική δαπάνη.Ο Ζάχος Χατζηφωτίου διετέλεσε για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος αλλά και Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων, προσφέροντας από τη θέση του, πολύτιμες υπηρεσίες.«Ο Ζάχος Χατζηφωτίου έζησε πολλές ζωές. Πατριώτης,...

Μια είδηση, που κυκλοφόρησε από χθες (30/9), έχει φέρει το θρήνο σε ολόκληρη την χώρα, με μια σημαντική της προσωπικότητα να φεύγει από τη ζωή και τους Κώστα Μπακογιάννη και Σία Κοσιώνη να μην κρύβουν τη θλίψη τους.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών, ύστερα από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Όπως έγραψε ο Κώστας Μπακογιάννης στα social media, η κηδεία του δημοσιογράφου και συγγραφέα θα πραγματοποιηθεί, τιμής ένεκεν, με δημοτική δαπάνη.

Ο Ζάχος Χατζηφωτίου διετέλεσε για πολλά χρόνια δημοτικός σύμβουλος αλλά και Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων, προσφέροντας από τη θέση του, πολύτιμες υπηρεσίες.

«Ο Ζάχος Χατζηφωτίου έζησε πολλές ζωές. Πατριώτης, κοσμοπολίτης, αντισυμβατικός και με άποψη. Υπηρέτησε την Αθήνα που τόσο αγαπούσε. Η κηδεία του θα γίνει, τιμής ένεκεν, με δημοτική δαπάνη όπως του αξίζει. Καλό του ταξίδι».

«Γκρεμίστηκε» ο κόσμος του Κώστα Μπακογιάννη: «Όταν ο γιος μου με ρώτησε γιατί χωρίσαμε με τη μητέρα του…»

Ο Κώστας Μπακογιάννης έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια στο πλευρό της Σίας Κοσιώνη, ωστόσο ο θάνατος του πατέρα του πάντα θα είναι ένα «αγκάθι» μέσα του.

Ο δήμαρχος Αθηναίων είχε εξομολογηθεί αρκετά πράγματα για την «πολυτάραχη» ζωή του σε παλιότερη συνέντευξη στη Lifo, έχοντας πάντα στο μυαλό του τον Παύλο Μπακογιάννη.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος συγκινημένος είχε αναφέρει:

«Ο Παύλος Μπακογιάννης, ως προσωπικότητα, ανήκει στην Ιστορία. Ευρύτερα γνωστός για τις αρχές και τις αξίες του, το έργο του και το παράδειγμά του. Όμως, για μένα ο Παύλος Μπακογιάννης ήταν ο πατέρας μου. Ο άνθρωπος που με έμαθε να βρίσκω το μονοπάτι, περπατώντας στο βουνό. Εκείνος που μου μετέδιδε το χαμόγελό του και με έμαθε να μη σκιάζομαι, να μη φοβάμαι. Εκείνο το «Πάμε, Κώστα – Πάμε, μπαμπά» ηχεί ακόμα στα αυτιά μου. Από τη μητέρα μου κρατώ τη λεβεντιά, την αγάπη και τον ρομαντισμό της.Μέσα της, ακόμη, αντιδρά πολλές φορές σαν ένα δεκαεξάχρονο κορίτσι που θέλει να αλλάξει τον κόσμο. Τυχερές οι εγγονές της, γιατί έχουν ένα σπουδαίο πρότυπο.

Στις 26 Σεπτεμβρίου του 1989 ξυπνήσαμε με την Αλεξία, όπως κάθε πρωί, και ετοιμαστήκαμε για το σχολείο. Εκείνο το πρωινό έγινε κάτι που σπάνια συνέβαινε. Ο πατέρας μας ήταν ήδη ξύπνιος και έφαγε μαζί μας πρωινό. Συνήθως, όταν ξυπνούσε, έφευγε αμέσως από το σπίτι για να πάει στο γραφείο. Όμως, εκείνη την ημέρα, για κάποιον απροσδιόριστο λόγο, φάγαμε όλοι μαζί πρωινό. Ύστερα, τον φιλήσαμε και τον χαιρετήσαμε. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι του είπα πως ήταν αξύριστος. Μπήκαμε στο σχολικό λεωφορείο και στη διάρκεια της διαδρομής, μαζί με την αδερφή μου, ακούσαμε το όνομα του πατέρα μας.

Κώστας Μπακογιάννης πρώην σύζυγος

Ήταν η φωνή του Τέρενς Κουίκ που έλεγε ότι ο πατέρας μας έπεσε θύμα επίθεσης. Φτάσαμε στο σχολείο. Ο διευθυντής κι ένας καθηγητής, να ‘ναι καλά όπου κι αν είναι, μας πήγαν στον «Ευαγγελισμό». Για αρκετή ώρα καθόμασταν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Μετά από λίγο, η μητέρα μου μας είπε ότι ο πατέρας μας δεν τα κατάφερε να ζήσει. Ξέρεις κάτι όμως; Ποτέ δεν αισθάνθηκα «θύμα». Ποτέ δεν επέτρεψα στον εαυτό μου να αισθανθεί κάτι το «ιδιαίτερο». Και βεβαίως δεν προσποιούμαι πως έχω καταφέρει να αναμετρηθώ μ’ αυτή την απώλεια. Δεν νομίζω ότι κανείς απ’ όσους έχουμε χάσει έναν τόσο αγαπημένο μας άνθρωπο μπορεί πραγματικά ποτέ να κλείσει μια τέτοια πληγή. Δεν ξεπερνιέται. Απλώς, μαθαίνεις να ζεις μ’ αυτό.

Το καταφύγιό μου είναι η αγκαλιά των αγαπημένων μου. Ο άνθρωπος είναι αποτέλεσμα των επιλογών του, των λαθών του και των συγκρούσεών του. Δεν έχω νιώσει ποτέ την πληρότητα, ούτε την αποζητώ. Όταν νιώθεις πλήρης, επαναπαύεσαι. Δεν ξέρεις πόσο θα ήθελα, για παράδειγμα, να ζει ο πατέρας μου και να με έχει δει δήμαρχο της Αθήνας. Υποθέτω πως θα γελούσε. Θα τον διασκέδαζε. Αν ζούσε, όμως, ο πατέρας μου, δεν θα ήμουν δήμαρχος. Ίσως θα έκανα κάτι εντελώς διαφορετικό. Και, ποιος ξέρει, πιθανόν τότε να είχα βρει και την πληρότητα.»

Ο γάμος με τη Σία Κοσιώνη και ο γιος του, Παύλος

Είμαι ασύλληπτα υπερήφανος για τη Σία. Παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων τα τελευταία δεκατρία χρόνια. Η ίδια έχει αποδείξει, και το αποδεικνύει καθημερινά, ότι ασκεί το λειτούργημα της δημοσιογραφίας με πάθος και ότι υπερασπίζεται όχι μόνο την ανεξαρτησία αλλά και την αξιοπρέπειά της. Ο καθένας μας κάνει τη δουλειά του. Αυτά τα θέματα είναι πάρα πολύ ξεκάθαρα. Και είναι απόλυτα διακριτά. Άσε που θα είναι η πρώτη που θα μου κάνει κριτική, αυστηρή. Το χειρότερο είναι πως κατά πάσα πιθανότητα θα έχει δίκιο.

Η πρώτη φορά που γνωριστήκαμε ήταν όταν ήμουν υποψήφιος δήμαρχος Καρπενησίου, το 2010, και με πήραν τηλέφωνο από τον ΣΚΑΪ για να δώσω συνέντευξη στη Σία Κοσιώνη. Τότε ήμουν 32 ετών και, όταν με πήραν για να βγω στον αέρα, έτρεμα σαν το ψάρι. Η Σία έκανε έναν πρόλογο γεμάτο ειρωνεία περί οικογενειοκρατίας. Η αλήθεια είναι ότι με πέρασε πριονοκορδέλα. Βγήκα από τη συνέντευξη δαρμένος. Αυτή ήταν η πρώτη μας επαφή. Μετά από χρόνια γνωριστήκαμε κοινωνικά. Το ένα έφερε το άλλο και φτιάξαμε τον δικό μας κόσμο με πρώτη ύλη την άφθονη αγάπη.

Μπακογιάννης Καμπουρίδου

Την πιο δύσκολη ερώτηση μού την έχει κάνει ο γιος μου, όταν με ρώτησε γιατί χωρίσαμε με τη μητέρα του. Ο μεγαλύτερός μου φόβος; Όλοι οι γονείς μια σκέψη δεν αντέχουμε: να πάθουν κάτι τα παιδιά μας. Κατά τα άλλα, το συναίσθημα του φόβου μού είναι ξένο. Γι’ αυτό και στα 24 μου επέλεξα να πάω αλεξιπτωτιστής στις Ειδικές Δυνάμεις. Άλλωστε, ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.