«Δεν βλέπω τον εαυτό μου ως φαινόμενο, είμαι ένας απλός άνθρωπος» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου του Ξενοφώντα Κοντιάδη «Το φαινόμενο Κασσελάκη» στην ΕΣΗΕΑ, με ομιλητές τον ίδιο, τον συγγραφέα και τον ιστορικό Αντώνη Λιάκο.Κατά την διάρκεια της συζήτησης και μετά τις εισαγωγικές τοποθετήσεις των Κοντιάδη και Λιάκου, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κληθείς ν…
«Δεν βλέπω τον εαυτό μου ως φαινόμενο, είμαι ένας απλός άνθρωπος» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στο πλαίσιο της παρουσίασης του βιβλίου του Ξενοφώντα Κοντιάδη «Το φαινόμενο Κασσελάκη» στην ΕΣΗΕΑ, με ομιλητές τον ίδιο, τον συγγραφέα και τον ιστορικό Αντώνη Λιάκο.
Κατά την διάρκεια της συζήτησης και μετά τις εισαγωγικές τοποθετήσεις των Κοντιάδη και Λιάκου, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κληθείς να σχολιάσει τα περί «φαινομένου».
«Αυτό που ενδιαφέρει εμένα ως επιστήμονα δεν είναι το πολιτικό μέλλον του Κασσελάκη, αλλά να εξηγήσω το φαινόμενο, ένας άνθρωπος που δεν έχει καμία προηγούμενη σχέση με την ελληνική πολιτική σκηνή, να αναδεικνύεται σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα», είπε ο Ξενοφών Κοντιάδης ζητώντας από τον Στέφανο Κασσελάκη την δική του οπτική.
«Δε θεωρώ τον εαυτό μου φαινόμενο, είμαι απλός άνθρωπος», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και, απαντώντας στο ερώτημα αν αρκούν τα σόσιαλ μήντια σημείωσε: «Δεν αρκούν τα σόσιαλ μήντια, παρέχουν μία διαφάνεια που μπορεί να γυρίσουν μπούμερανγκ, μπορεί να σε κάνουν να φαίνεσαι ψεύτης, μπορεί πολύ γρήγορα να γυρίσει ανάποδα». Παρ’ όλα αυτά είπε δεν έχει πρόβλημα στις περιοδείες του οι άνθρωποι να τον πλησιάζουν και να τραβούν βίντεο με το κινητό τους.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην «ανελέητη επίθεση» που όπως είπε δέχεται καθημερινά : «Σκέφτομαι αυτή την επίθεση που δέχομαι κάθε μέρα, που δε μ’ ενοχλεί, στομάχι έχω, δεν είναι εκεί το θέμα μου. Ποιον έχω βλάψει σ΄ αυτή τη χώρα, τόσοι έχουν πάρει απ’ αυτή τη χώρα με τα ρουσφέτια τους, τη διαφθορά τους και τη διαπλοκή τους, και ναι και η κυβέρνηση Σημίτη με τη διαπλοκή της. Εγώ δεν έχω βλάψει κανέναν σε αυτή τη χώρα, για ποιο λόγο λοιπόν τόσο μεγάλος αρνητισμός απέναντι στο πρόσωπό μου» αναρωτήθηκε. Και συνέχισε: «η απάντηση είναι επειδή το σύστημα έχει ρωγμές και μπορεί κάποιος να γδύσει άλλους να το πω λιανά που είναι βολεμένοι από το σύστημα κι αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τη δημοκρατία».
Απαντώντας στην ανάλυση που είχε κάνει νωρίτερα ο Αντώνης Λιάκος, για τα όσα έχουν ειπωθεί περί τραμπισμού, σημείωσε:
«Οι απόψεις μου είναι 100% αντίθετες σε αυτές του Τραμπ είμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας» και συνέχισε συνδέοντας τον Τράμπ με τον Μητσοτάκη, καθώς όπως είπε «ο Τραμπ προκάλεσε ακροδεξιά ένστικτα όπως έκανε ο Κυριάκος Μητοστάκης με το φράχτη και τη ροδόπη, εγώ δεν μπορώ να σταθώ άβουλςος στα ακροδεξιά ένστικτα και όταν είδα να πηγαίνει ο πρωθυπουργός στο φράχτη μετά τα Τεμπη, τότε είπα αυτό είναι μεταπολιτική, μεταδημοκρατία με την κακή έννοια, αυτό είναι χειραγώγηση και πάμε στο τικ τοκ δεν φταίει κανείς φταίει η κακιά η ώρα, η κακιά η χώρα, για να το υπερκαλύψουμε αυτό». «Δεν μπορώ να σταθώ άβουλος στα ακροδεξιά ένστικτα» είπε, και πρόσθεσε πώς τότε ήταν που αποφάσισε να εμπλακεί με την πολιτική και να αποδεχθεί την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
«Προφανώς δεν το κάνεις αυτό για να γίνεις πρόεδρος του κόμματος λίγους μήνες μετά» συμπλήρωσε.
«Όταν αποφάσισα ότι θα κατέβω, πίστευα ότι θα κερδίσω γιατί έβλεπα ότι υπάρχει ένα κενό στο περιεχόμενο, δεν άκουγα τις εναλλακτικές προτάσεις», είπε μεταξύ άλλων για την διαδικασία εκλογής του, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε ότι «δεν είναι ένδειξη σωστής κομματικής λειτουργίας το ότι εκλέχτηκα, το παραδέχομαι αυτό».
Επίσης διεμήνυσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να καταρρεύσει και να ρευστοποιηθεί» διότι υπάρχουν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και «όταν κάνεις το σωστό δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα».