Φόβος και τρόμος σκορπίστηκε στους δρόμους του Λονδίνου, κοντά σε σταθμό του μετρό στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης, όταν ένας άντρας επιτέθηκε με σπαθί σε περαστικούς και αστυνομικούς.Σύμφωνα με το SkyNews, ο 36χρονος άνδρας έριξε ένα όχημα σε ένα σπίτι, προτού τραυματίσει όποιον βρήκε μπροστά του. Δείτε επίσης: Ουκρανία: Η Ρωσία βομβάρδισε το «Κάστρο του Χάρι Πότερ» – 5 νεκροί και 28 τραυματί…
Φόβος και τρόμος σκορπίστηκε στους δρόμους του Λονδίνου, κοντά σε σταθμό του μετρό στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης, όταν ένας άντρας επιτέθηκε με σπαθί σε περαστικούς και αστυνομικούς.
Σύμφωνα με το SkyNews, ο 36χρονος άνδρας έριξε ένα όχημα σε ένα σπίτι, προτού τραυματίσει όποιον βρήκε μπροστά του.
Δείτε επίσης: Ουκρανία: Η Ρωσία βομβάρδισε το «Κάστρο του Χάρι Πότερ» – 5 νεκροί και 28 τραυματίες
Ο 36χρονος φέρεται να επιτέθηκε σε περαστικούς και σε δύο αστυνομικούς πριν τελικά συλληφθεί.
Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για το περιστατικό λίγο πριν από τις 7 σήμερα το πρωί (τοπική ώρα). Ο σταθμός του μετρό Hainault στο βορειοανατολικό Λονδίνο έκλεισε από την αστυνομία μετά το περιστατικό.
Οι αξιωματικοί δήλωσαν ότι δεν αναζητούν άλλους υπόπτους και ότι η επίθεση «δεν φαίνεται να σχετίζεται με τρομοκρατική ενέργεια».
Όπως αναφέρουν τελευταίες πληροφορίες, πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά την επίθεση, λέει η Υπηρεσία ασθενοφόρων.
????BREAKING
Video of the attacker in Hainault this morning. He allegedly waited outside houses and attacked random residents. pic.twitter.com/TnWZP362Pd— Paul Golding (@GoldingBF) April 30, 2024
Τι είπε ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ
Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ τοποθετήθηκε με ανάρτησή του για την αιματηρή επίθεση χαρακτηρίζοντας το συμβάν «σοκαριστικό».
«Οι σκέψεις μου είναι με τους πληγέντες και τις οικογένειές τους».
«Τέτοια βία δεν έχει θέση στους δρόμους μας», πρόσθεσε.
Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ τοποθετήθηκε με ανάρτησή του για την αιματηρή επίθεση χαρακτηρίζοντας το συμβάν «σοκαριστικό». «Οι σκέψεις μου είναι με τους πληγέντες και τις οικογένειές τους». «Τέτοια βία δεν έχει θέση στους δρόμους μας», πρόσθεσε.
This is a shocking incident. My thoughts are with those affected and their families.
I’d like to thank the emergency services for their ongoing response, and pay tribute to the extraordinary bravery shown by police on the scene.
Such violence has no place on our streets. https://t.co/ekaNY9PY7g
— Rishi Sunak (@RishiSunak) April 30, 2024
Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daily Mail, κάτοικοι δήλωσαν ότι ξύπνησαν από «πολλές φωνές», «διαπεραστικές κραυγές» και είδαν έναν άνδρα «καλυμμένο με αίμα» έξω από τα σπίτια τους.
Το βρετανικό μέσο επισημαίνει ότι δύο αστυνομικοί και ένας κάτοικος έχουν τραυματιστεί από τον δράστη με το σπαθί.
Άνθρωποι εθεάθησαν να συγκεντρώνονται στον δρόμο έξω από τον σταθμό του μετρό Hainault και ένα ελικόπτερο να κάνει κύκλους από πάνω.
Ένας άνδρας που βρισκόταν κοντά στο σημείο της επίθεσης δήλωσε ότι «αγωνιούσε» να επιστρέψει στο σπίτι του αφού έμαθε τι συνέβαινε.
«Καθώς περπατούσα προς τον σταθμό, είδα ένα ασθενοφόρο να κατευθύνεται προς τη σκηνή και ένα άλλο να φεύγει. Ο δρόμος είχε κλείσει εκατέρωθεν της εισόδου του σταθμού και όλες οι μετακινήσεις στην περιοχή είχαν ανασταλεί. Ένα ελικόπτερο έκανε κύκλους γύρω από την περιοχή» είπε.
Ένας άλλος δήλωσε: «Υπήρχε τουλάχιστον ένας άνδρας πεσμένος σε μια λίμνη αίματος».
Συντετριμμένος ο δήμαρχος του Λονδίνου
Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, δήλωσε «απολύτως συντετριμμένος» από την επίθεση. Ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν πρόσθετες περιπολίες στην περιοχή.
«Οι αστυνομικοί και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έδειξαν τον καλύτερο εαυτό της
My statement on the incident in Hainault this morning. pic.twitter.com/rcH5gFe62g
— Mayor of London (@MayorofLondon) April 30, 2024
Δείτε και αυτά