Κατώτατος μισθός: Γιατί η αύξηση στα 950 ευρώ θα μείνει έως το 2027 – Τι μας περιμένει μετά

October 19, 2024


Ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, οι αυξήσεις στις συντάξεις και η Εισφορά Αλληλεγγύης των συνταξιούχων ήταν τα κεντρικά θέματα της συνέντευξης που παραχώρησε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, στο MEGA.Σχετικά με τον κατώτατο μισθό, η υπουργός ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει ένας πρώτος κύκλος διαλόγου με όλους τους εθνικούς κοινω…

Ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, οι αυξήσεις στις συντάξεις και η Εισφορά Αλληλεγγύης των συνταξιούχων ήταν τα κεντρικά θέματα της συνέντευξης που παραχώρησε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, στο MEGA.

Σχετικά με τον κατώτατο μισθό, η υπουργός ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει ένας πρώτος κύκλος διαλόγου με όλους τους εθνικούς κοινωνικούς εταίρους, με επίκεντρο το πόσο και πώς θα αυξάνεται ο κατώτατος μισθός μετά το 2027.

Όπως σημείωσε, ο πρωθυπουργός έχει παρουσιάσει ένα οδικό χάρτη μέχρι το τέλος της τετραετίας, προκειμένου ο κατώτατος μισθός να φτάσει τα 950 ευρώ το 2027, αυξημένος κατά 46% από τα 650 ευρώ.

Η υπουργός αναφέρθηκε στο πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής που προτείνει, μετά το 2027, την εφαρμογή ενός μαθηματικού τύπου που θα λαμβάνει υπόψη τον πληθωρισμό και την πορεία της οικονομίας. Παράλληλα, θυμίζουμε ποια είναι τα νέα δεδομένα στο επίδομα θέρμανσης: Ποιοι δικαιούνται 1.000 ευρώ ενίσχυση;

Οι προαναγγελίες Κεραμέως για τα εργασιακά

«Η ακρίβεια απασχολεί πολλούς και καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες για την αντιμετώπισή της. Ο μαθηματικός τύπος θα λαμβάνει υπόψη τις αυξήσεις των τιμών και την οικονομία», είπε η κ. Κεραμέως, σημειώνοντας ότι υπάρχει στόχος και για τον μέσο μισθό, να φτάσει κοντά στα 1.500 ευρώ.

Όσον αφορά το μη μισθολογικό κόστος, αναφέρθηκε στις μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές κατά 5,5 ποσοστιαίες μονάδες, που δημιουργούν ευελιξία για νέες θέσεις εργασίας. Σημαντική αύξηση παρατηρήθηκε στις νέες θέσεις εργασίας, που ανέρχονται σε 500.000 την τελευταία πενταετία.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.