Καθηγήτρια Φυσικής «έπεσε στη φάκα» για διπλή ζωή: Από τις αίθουσες στη νύχτα του OnlyFans – Αποκλεισμός 2 ετών!

July 18, 2025


Μια υπόθεση που φέρνει στο προσκήνιο τη σύγκρουση μεταξύ της προσωπικής ζωής και της επαγγελματικής δεοντολογίας στον 21ο αιώνα, οδήγησε μια εκπαιδευτικό φυσικής στη Σκωτία εκτός των σχολικών αιθουσών. Η Κέρστι Μπιούκαν, δασκάλα σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό από το επάγγελμά της, όταν αποκαλύφθηκε πως διατηρούσε μια παράλληλη, άκρως προσοδοφόρα καριέρα ως δη…

Μια υπόθεση που φέρνει στο προσκήνιο τη σύγκρουση μεταξύ της προσωπικής ζωής και της επαγγελματικής δεοντολογίας στον 21ο αιώνα, οδήγησε μια εκπαιδευτικό φυσικής στη Σκωτία εκτός των σχολικών αιθουσών. Η Κέρστι Μπιούκαν, δασκάλα σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό από το επάγγελμά της, όταν αποκαλύφθηκε πως διατηρούσε μια παράλληλη, άκρως προσοδοφόρα καριέρα ως δημιουργός περιεχομένου για ενήλικες στην πλατφόρμα OnlyFans. Η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου Διδασκαλίας της Σκωτίας (GTCS) δεν ήταν απλώς μια πειθαρχική ποινή, αλλά η κορύφωση ενός σκανδάλου που πυροδότησε έναν ευρύτερο κοινωνικό διάλογο για τα όρια της ιδιωτικής σφαίρας ενός δημοσίου λειτουργού.

Η ιστορία της Κέρστι Μπιούκαν μοιάζει με σενάριο ταινίας. Την ημέρα, ήταν μια αφοσιωμένη καθηγήτρια που δίδασκε τους νόμους της φυσικής στους μαθητές της. Τη νύχτα, μεταμορφωνόταν στην «Jessica Jackrabbit», ένα διαδικτυακό alter ego που πρωταγωνιστούσε σε τολμηρό υλικό, το οποίο πωλούνταν έναντι συνδρομής στην πλατφόρμα OnlyFans. Η διπλή της ζωή κυλούσε ομαλά, μέχρι τη στιγμή που το μυστικό της αποκαλύφθηκε με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, μαθητές του σχολείου όπου δίδασκε εντόπισαν το προφίλ της και το υλικό άρχισε να κυκλοφορεί ταχύτατα εντός της σχολικής κοινότητας, προκαλώντας αναστάτωση στους γονείς και τη διεύθυνση.

Εκπαιδευτικός στη Σκωτία έγινε τσακωτή με «διπλή ζωή» στο Only Fans και αποβλήθηκε για 2 χρόνια από τις αίθουσες


Οι φωτογραφίες που την «έκαψαν»

Εκπαιδευτικός στη Σκωτία έγινε τσακωτή με «διπλή ζωή» στο Only Fans και αποβλήθηκε για 2 χρόνια από τις αίθουσες


Οι φωτογραφίες που την «έκαψαν»

Η υπόθεση έφτασε αναπόφευκτα στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο, το GTCS, το οποίο κλήθηκε να αποφανθεί για ένα ζήτημα που άγγιζε τον πυρήνα του κώδικα δεοντολογίας των εκπαιδευτικών. Η υπεράσπιση της Μπιούκαν φέρεται να επικεντρώθηκε στο επιχείρημα ότι οι δραστηριότητές της στο OnlyFans ανήκαν στην αυστηρά προσωπική της ζωή και δεν επηρέαζαν την ικανότητά της να διδάσκει. Επιπλέον, υποστήριξε ότι οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση λόγω οικονομικών δυσκολιών, προκειμένου να στηρίξει τον γιο της, ένα επιχείρημα που αναδεικνύει και μια άλλη κοινωνική πτυχή: την οικονομική πίεση που μπορεί να βιώνουν ακόμα και επαγγελματίες σε κρίσιμους τομείς όπως η παιδεία.

Ωστόσο, το Συμβούλιο είχε διαφορετική άποψη. Στο σκεπτικό της απόφασής του, έκρινε ότι η συμπεριφορά της Μπιούκαν «δεν πληρούσε τα πρότυπα που αναμένονται από έναν εγγεγραμμένο εκπαιδευτικό». Η απόφαση βασίστηκε στην αρχή ότι ένας δάσκαλος δεν παύει να είναι πρότυπο για τους μαθητές του όταν φεύγει από το σχολείο. Η δημιουργία και πώληση ποpνογραφικού υλικού, σύμφωνα με το Συμβούλιο, έθιγε την αξιοπιστία του επαγγέλματος και έθετε σε κίνδυνο την εμπιστοσύνη του κοινού προς τους εκπαιδευτικούς. Η ποινή του διετούς αποκλεισμού της από το μητρώο διδασκόντων ήταν, κατά την κρίση τους, αναγκαία για τη διατήρηση των προτύπων του κλάδου.

Οι φωτογραφίες που την «έκαψαν»


Οι φωτογραφίες που την «έκαψαν»

Οι φωτογραφίες που την «έκαψαν»


Οι φωτογραφίες που την «έκαψαν»

Η υπόθεση της Κέρστι Μπιούκαν υπερβαίνει τα όρια ενός απλού σκανδάλου. Εγείρει θεμελιώδη ερωτήματα για το κατά πόσο ένας εργοδότης ή ένας επαγγελματικός σύλλογος έχει το δικαίωμα να ελέγχει την ιδιωτική ζωή ενός εργαζομένου, ειδικά όταν αυτή εκτυλίσσεται σε ψηφιακές πλατφόρμες. Πού χαράσσεται η γραμμή ανάμεσα στην προσωπική ελευθερία και την επαγγελματική ευθύνη στην εποχή του διαδικτύου, όπου το «ιδιωτικό» μπορεί να γίνει δημόσιο με ένα μόνο κλικ; Η απόφαση του GTCS στέλνει ένα σαφές μήνυμα προς τους εκπαιδευτικούς στη Σκωτία, αλλά ο διάλογος που άνοιξε είναι παγκόσμιος και θα συνεχίσει να μας απασχολεί για πολύ καιρό ακόμα.

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.