
Σε 10ετή κάθειρξη καταδικάστηκε ο 61χρονος ιμάμης Qari Sher Mohammad, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για σeξουαλική κακοποίηση τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών μέσα σε τζαμί που λειτουργούσε στην κουζίνα μιας πρώην παμπ στην περιοχή Τσάταμ του Κεντ.Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων, που ακούστηκαν στο Δικαστήριο του Καντέρμπουρι, ο κατηγορούμενος φίλησε τα κορίτσια στα χείλη και τα άγγιξε ακατάλληλα κάτω α…
Σε 10ετή κάθειρξη καταδικάστηκε ο 61χρονος ιμάμης Qari Sher Mohammad, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για σeξουαλική κακοποίηση τεσσάρων ανήλικων κοριτσιών μέσα σε τζαμί που λειτουργούσε στην κουζίνα μιας πρώην παμπ στην περιοχή Τσάταμ του Κεντ.
Διαβάστε επίσης
Οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις των θυμάτων
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των θυμάτων, που ακούστηκαν στο Δικαστήριο του Καντέρμπουρι, ο κατηγορούμενος φίλησε τα κορίτσια στα χείλη και τα άγγιξε ακατάλληλα κάτω από τα ρούχα τους. Τα θύματα, τα οποία προστατεύονται με ανωνυμία για την ασφάλειά τους, περιέγραψαν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τις στιγμές που βίωσαν μέσα στο τζαμί.
Ένα από τα θύματα αποκάλυψε πως ο κατηγορούμενος της έλεγε ότι τα φιλιά στα χείλη ήταν ένδειξη «σεβασμού», ενώ ένα άλλο εξέφρασε τον φόβο της ότι λόγω των πράξεων του ιμάμη θα καταλήξει στην κόλαση.
Το δικαστήριο έμαθε επίσης ότι ο κατηγορούμενος ξεχώριζε ορισμένα από τα θύματά του για «ειδική μεταχείριση», τα αγκάλιαζε, τα άγγιζε ακατάλληλα κάτω από τα ρούχα τους, και τα φιλούσε όχι μόνο στα χείλη αλλά και στον λαιμό. Μία από τις κοπέλες ανέφερε ότι ο Mohammad της είχε πει πως τη βοηθούσε να «αναπτυχθεί» σωματικά, ενώ ταυτόχρονα την άγγιζε στο στήθος.
Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον ιμάμη ήταν συνολικά 17 για σeξουαλικές επιθέσεις σε βάρος τεσσάρων διαφορετικών κοριτσιών, με τα περιστατικά να εξοργίζουν τις οικογένειές τους. Όταν ανακρίθηκε από την αστυνομία, ο Mohammad αρνήθηκε τα αδικήματα, παραδέχθηκε ωστόσο ότι φιλούσε τα μέτωπα και τα χέρια τους στο πλαίσιο θρησκευτικών εορτασμών.
Ο δρόμος για τη σύλληψή του άνοιξε όταν ένα από τα θύματά του που είχε κάνει καταγγελία το 2018, επέστρεψε στην αστυνομία ως ενήλικη πλέον δηλώνοντας πως υποστηρίζει τη δίωξη για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον της.
Δείτε και αυτά