Την καθοριστικής σημασίας συμβολή των ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών στις έρευνες εντοπισμού της σορού του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι που αγνοείτο από τις 4 Ιανουαρίου, εξαίρει η Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία.Εστιάζει ειδικότερα στον Βελγικό Ποιμενικό της Ομάδας Anubis K9P που σε «άκρως δύσκολες συνθήκες βαλτώδους περιοχής», όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, εντόπισε τη σορό του δολοφονημένο…
Την καθοριστικής σημασίας συμβολή των ειδικά εκπαιδευμένων σκυλιών στις έρευνες εντοπισμού της σορού του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι που αγνοείτο από τις 4 Ιανουαρίου, εξαίρει η Ελληνική Φιλοζωϊκή Εταιρεία.
Εστιάζει ειδικότερα στον Βελγικό Ποιμενικό της Ομάδας Anubis K9P που σε «άκρως δύσκολες συνθήκες βαλτώδους περιοχής», όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, εντόπισε τη σορό του δολοφονημένου 31χρονου Μπάμπη.
«Ένας σκύλος ξεπέρασε σε δυνατότητες 20ήμερων ερευνών, όλες τις σχετικές ανιχνευτικές ανθρώπινες έρευνες, τεχνολογίες, ομάδες» προστίθεται δε.
«Η Ελληνική Φιλοζωϊκή θα τιμήσει σε πρώτη ευκαιρία απονομής βραβείων δεόντως τον σκύλο ανιχνευτή, τον εκπαιδευτή του και την εθελοντική ομάδα του» συμπληρώνεται.
Η φιλοζωϊκή ομάδα εκφράζει τα συγχαρητήριά της για τις προσπάθειες και των τριών συνολικά σκύλων που συμμετείχαν στις έρευνες ενώ συλλυπάται την οικογένεια του άτυχου θύματος.
Ποιος είναι ο σκύλος «Έκο» που βρήκε την σορό του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι; Οι επιτυχίες της ομάδας του
Η ικανότητα των ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων να ανιχνεύουν ανθρώπινα πτώματα δεν περιορίζεται μόνο σε ανθρώπους που έχασαν πρόσφατα τη ζωή τους. Αυτό φαίνεται από τις πρόσφατες επιτυχίες της ομάδας σκύλων, στην οποία ανήκει και ο “Έκο“, που φαίνεται να έχει συμβάλει στην ανάλυση της δολοφονίας στο Μεσολόγγι.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο η «Μόλι» εντόπισε ανθρώπινα υπολείμματα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Φρουρών Μετά Σκύλου, στις εγκαταστάσεις της Πολεμικής Αεροπορίας στο Κορωπί Αττικής. Είχε προηγηθεί η ανεύρεση τμημάτων ανθρώπινου κρανίου, με τον σκύλο να βρίσκει σε δύσβατο σημείο έναν μη ορατό τάφο, 357 μ. μακριά από το στρατόπεδο.
Στο τέλος του περασμένου Αυγούστου, ο «Έκο» που εντόπισε χτες τον άτυχο 31χρονο, κλήθηκε να βρει τα ίχνη του 76χρονου Θ.Χ. που είχε εξαφανιστεί στην περιοχή της μονής του Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα, από τις 18 του μήνα. Στις 25 Αυγούστου ξεκίνησαν οι έρευνες και δύο ημέρες μετά εντοπίστηκε η σορός του άτυχου άνδρα.
Το καλοκαίρι του 2023 επίσης, ο «Έκο» έψαχνε επί 10 ημέρες μέχρι να βρει πρόσωπο που του είχαν υποδείξει οι εκπαιδευτές του. Συγκεκριμένα, μετά την εξαφάνιση της 68χρονης Μ.Μ. στα Πλακάκια Ερέτριας στις 24 Ιουλίου πέρασαν τρεις εβδομάδες αναζήτησης χωρίς αποτέλεσμα. Συγγενής της επικοινώνησε με τους εκπαιδευτές και στις 14 Αυγούστου ξεκίνησε ο «Έκο» την μεθοδική της αναζήτηση. Τελικά, εντοπίστηκε στις 24 Αυγούστου, δυστυχώς νεκρή.
Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2022, χάθηκαν τα ίχνη 88χρονου από τους Αγίους Αποστόλους στον Κάλαμο, στην βόρεια Αττική, ο οποίος πάσχει από άνοια. Η ενεργοποίηση της ομάδας την επόμενη ημέρα πέτυχε τον εντοπισμό του μόλις σε ένα 24ωρο, καθώς ο Β.Π. εντοπίστηκε από την «Άρια» το μεσημέρι της 8ης Σεπτεμβρίου.