Αποκάλυψη: Οι Ρομά από τη Λάρισα υποστηρίζουν εξαγορά ψήφων με 200.000 ευρώ, παρουσιάζοντας και SMS πρώην βουλευτή της ΝΔ!

March 12, 2026


Είναι γνωστό ότι έχει συγκλονίσει υπόθεση με τους Ρομά από τη Λάρισα αλλά αυτό το καινούργιο στοιχείο είναι πολύ περίεργο. Τώρα οι Ρομά υποστηρίζουν πως με τα λεφτά του βουλευτή της νέας Δημοκρατίας εξαγόρασαν ψήφους και δεν τα πήραν για χρυσές λίρες που ήταν κάλπικες. Υποστηρίζουν πως πήραν τα χρήματα σε σακούλα για 10.000 ψήφους των Ρομά της περιοχής. Είναι σχεδόν εξωπραγματικό αλλά είναι στοιχε…

Είναι γνωστό ότι έχει συγκλονίσει υπόθεση με τους Ρομά από τη Λάρισα αλλά αυτό το καινούργιο στοιχείο είναι πολύ περίεργο. Τώρα οι Ρομά υποστηρίζουν πως με τα λεφτά του βουλευτή της νέας Δημοκρατίας εξαγόρασαν ψήφους και δεν τα πήραν για χρυσές λίρες που ήταν κάλπικες. Υποστηρίζουν πως πήραν τα χρήματα σε σακούλα για 10.000 ψήφους των Ρομά της περιοχής. Είναι σχεδόν εξωπραγματικό αλλά είναι στοιχείο πλέον της δικογραφίας. Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ και βγάλτε ο καθένας τα δικά του συμπεράσματα.

Μεγάλη κομπίνα με «χρυσές» λίρες στη Λάρισα: Οικογενειακή συμμορία άρπαξε πάνω από 1 εκατ. ευρώ

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 6 περιπτώσεις απάτης! Εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στηνεξαπάτηση πολιτών, με το πρόσχημα αγοραπωλησίας χρυσών λιρών σε τιμή χαμηλότερη της αγοραστικής τους αξίας εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ).

Το πρωί της Παρασκευής (6/3) πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Λάρισας στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν 4 μέλη της οργάνωσης που ανήκουν στην ίδια οικογένεια.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση που διαπράττει απάτες και εκβιάσεις τετελεσμένες και σε απόπειρα με συνολικό όφελος και προκληθείσα ζημία που υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, παράβαση των νόμων για τα ναρκωτικά και τα όπλα, του νόμου που αφορά τα συμπληρώματα διατροφής, της καταπολέμησης της φαρμοκοδιέγερσης, καθώς και για κλοπή και ρευματοκλοπή.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση με διαρκή δράση, τουλάχιστον από την Άνοιξη του 2021.

Αυτό σε γενικές γραμμές ήταν το ρεπορτάζ για τους Ρομά που ζούσαν σε πολυτελείς βίλες κλπ

Με το που έσκασε λοιπόν αυτή είδηση μάθαμε και ποιοι εμπλέκοντας στος απάτες ως θύματα.

Πρώην βουλευτής υποστηρίζει ότι ο πατέρας της έπεσε θύμα των Ρομά

Θύμα των συγκεκριμένων αδερφών είναι και ο πατέρας μίας πρώην βουλευτού της ΝΔ στη Λάρισα. Ο ίδιος έχει καταγγείλει ότι έχει εξαπατηθεί από τους συγκεκριμένους ρομά και ότι του «έφαγαν» 710.000 ευρώ με ανταλλαγή χρυσές λίρες τις οποίες όπως υποστήριξε δεν είδε ποτέ και ούτε τα λεφτά του πήρε πίσω.

Ο αστυνομικός συντάκτης των εφ. ΤΑ ΝΕΑ και ΤΟ ΒΗΜΑ, Βασίλης Λαμπρόπουλος μίλησε στο Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο και έκανε περαιτέρω αποκαλύψεις για το θέμα.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, «οι συγκεκριμένοι Ρομά υποστήριξαν τώρα στο δικαστήριο, αλλά το έχουν αναφέρει και από το 2015, στις αρχές του 2015 λοιπόν γίνεται η καταγγελία από τον πατέρα της κοπέλας – είναι μια δικογραφία που υπάρχει στην Αστυνομία της Λάρισας και ερευνήθηκε. Τότε λοιπόν η οικογένεια αυτή των ρομά, των ηγετικών στελεχών των Ρομά, πηγαίνει και λέει ότι “αυτά τα 700 χιλιάρικα δεν είναι χρήματα για ανταλλαγή με λίρες, προσπάθεια εξαπάτησης, αλλά είναι χρήματα που μας έδωσε συνειδητά ο συγγενής της βουλευτού προκειμένου να μας εξαγοράσει τις ψήφους μας”. Είναι κάτι που το είπαν και τώρα στα πλαίσια της έρευνας».

Και συνέχισε: «Ερευνήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία, από τις δικαστικές αρχές της Λάρισας αυτό το μεσοδιάστημα. Δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα αν στέκει αυτό ή δεν στέκει. Θα έχουν καλέσουν μάλιστα να καταθέσουν τώρα οι συγγενείς της βουλευτού, είναι δηλαδή σε μία εκκρεμότητα. Όμως οι αστυνομικοί λένε ότι είναι μικρές οι πιθανότητες να στέκεται κάτι τέτοιο, διότι αυτή την απάτη με τις λίρες που ο άνθρωπος αυτός έσπευσε να καταγγείλει το 2025 στις Αρχές, φαίνεται έχει επαναληφθεί 7-8 φορές. Έχει ξαναγίνει η ίδια απάτη με τις λίρες, η αστυνομία υποστηρίζει ότι έχει βρει απάτη με λίρες στη Λαμία, στα Γιάννενα και στη Λάρισα, με θύματα κυρίως γιατρούς και τα προηγούμενα χρόνια όπου πάλι είχαν μείνει στο απυρόβλητο, δεν είχαν προφυλακιστεί και συνέχιζαν την ίδια απάτη».

Και εδώ ξεκινάει το νέο σήριαλ! Οι Ρόμα υποστηρίζουν ότι τα χρήματα τα πήραν για εξαγορά ψήφων

Οι ισχυρισμοί των αδερφών Κυριάκου και Γιώργου Βιλανάκη, ανατρέπουν πλήρως τα όσα περιγράφει στη μήνυσή του ο επιχειρηματίας Μπίζιος.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης Ν. Αγαπηνού, ο επιχειρηματίας έδωσε 200.000 ευρώ σε μετρητά στα αδέλφια Βιλανάκη (Κυριάκος – Γιώργος), προκειμένου να εξαγοράσουν ψήφους από την κοινότητα των Ρομά στη Λάρισα, όπου ήταν υποψήφια η Στυλιανή Μπίζου με το κόμμα της ΝΔ.

Στη δικογραφία υπάρχουν SMS του Νικόλαου Μπίζιου προς τον Γιώργο Βιλανάκη, όπου γίνεται αντιληπτή (εάν τα SMS είναι γνήσια) η έντονη δυσαρέσκεια του επιχειρηματία για τις λίγες ψήφους που πήρε η κόρη του, σε αντίθεση με όσα της είχαν υποσχεθεί.

Να σημειώσουμε ότι η Στυλιανή Μπίζιου έλαβε 16.468 ψήφους στον νομό Λάρισας και ήρθε 6η στη σειρά κατάταξης των εκλογών.

Χαρακτηριστικά, ένα εκ των SMS φέρεται να αναφέρει (σ.σ. διατηρείται η ορθογραφία):

Ν. ΜΠ. (επιχειρηματίας):
«Ακούστε καλά παλιογύφτοι γιατί θα μπλέξετε άσχημα. Μου υποσχεθήκατε 10.000 ψήφους και δώσατε 5.000, άρα είστε λάθος και δεν βγήκαμε πρώτη. Φέρτε πίσω τα λεφτά γιατί έχω μάθει το παρελθόν σας. Θα σας χρεώσω ληστεία. Ό,τι θέλω μπορώ να κάνω! Θα σας τελειώσω να ξέρετε. Έχω πολύ δυνατούς φίλους. Θα σας βάλω φυλακή όλους. Μέχρι και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι φίλος μου. Θα σας θάψω!»

Σε άλλο SMS που φέρεται να έστειλε ο Μπίζιος στον Γιώργο Βιλανάκη αναφέρει:

Ν. ΜΠ.:
«Φέρτε λεφτά μέχρι αύριο αν θέλετε να είστε καλά. 150.000 ευρώ. Αύριο το πρωί και όλα καλά! Αλλιώς για φυλακή είστε όλοι.»

Φυσικά, τα SMS θα εξεταστούν από πραγματογνώμονες που θα ορίσει η ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να αποδεχθεί ή όχι τη γνησιότητά τους. Αν αυτό συμβαίνει, είναι καταφανής η υπόσταση του αδικήματος της νόθευσης εκλογής και της δωροδοκίας εκλογέων και προκύπτουν αβίαστα ο ηθικός και οι φυσικοί αυτουργοί.

Στα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτουν ακόμη διάλογοι και συμφωνητικά, όπου, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της οικογένειας Βιλανάκη, έχει υπογραφεί ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο περιγράφει την καταβολή των 200.000 ευρώ σε μετρητά και την υποχρέωση των κατηγορουμένων να αναλάβουν την προεκλογική εκστρατεία (!) της υποψήφιας βουλευτού, κόρης του επιχειρηματία.

Τι ακριβώς προεκλογικό αγώνα θα έκαναν οι Βιλανάκηδες υπέρ της Στυλιανής Μπίζιου; Με ερευνητέο το δεδομένο ότι το ιδιωτικό συμφωνητικό «αναγνώρισης ανάληψης και αποπληρωμής χρέους», που παρουσιάζει το «Ε5» και αποτελεί δικόγραφο της επίμαχης δικογραφίας, είναι γνήσιο, γίνεται κατανοητό ότι η δέσμευση που είχε αναλάβει η οικογένεια Βιλανάκη απέναντι στην οικογένεια Μπίζου ήταν να τους «παραδώσει» 10.000 ψήφους από τους εκλογείς Ρομά του νομού Λάρισας.

Επειδή όμως τελικά το αναμενόμενο εκλογικό αποτέλεσμα δεν ήταν αντίστοιχο των υποσχέσεων, υπεγράφη το συμφωνητικό προκειμένου να επιστραφούν τα χρήματα, όπου στο συμφωνητικό αυτό γίνεται η παραδοχή ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο ως προς τις 10.000 ψήφους που είχαν υποσχεθεί. Φυσικά το δημοσιογραφικό ερώτημα παραμένει: Είναι γνήσιο το συμφωνητικό και οι υπογραφές που έχει;

Το «Ε5» παρουσιάζει, από δημοσιογραφική δεοντολογία, και την άλλη πλευρά, όπως αντίστοιχα πράξαμε τις προηγούμενες ημέρες με ρεπορτάζ που κατέδειξαν τους ισχυρισμούς του μηνυτή ότι τον εξαπάτησαν οι Βιλανάκηδες, πουλώντας του την υπόσχεση ότι θα του δώσουν χρυσές λίρες σε χαμηλότερη τιμή από την υπάρχουσα στην αγορά.

Αυτό το νέο στοιχείο έχει προκύψει από το site που είναι και ηλεκτρονική εφημερίδα edolio5

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.