Δώρο Πάσχα 2024: Πόσο θα αυξηθεί με τον νέο κατώτατο μισθό – Πώς θα το υπολογίσετε

March 29, 2024


Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι γεγονός, με αποτέλεσμα να αναμένεται αύξηση και στο Δώρο Πάσχα που θα λάβουν οι δικαιούχοι.Από την στιγμή που ο κατώτατος μισθός αυξάνεται στα 830 ευρώ, συμπαρασύρει προς τα πάνω πολλά επιδόματα, αναμεσά τους και το δώρο Πάσχα που αναμένεται να καταβληθεί σε λίγο.Η πληρωμή για το Δώρο Πάσχα πρέπει να γίνει μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη, δηλαδή για φέτος θα πρέπει…

... να έχει πληρωθεί μέχρι και την 1η Μαΐου.Τώρα για τον νέο βασικό μισθό -στα 830-, το Δώρο Πάσχα για κάποιον που έχει προσληφθεί στην επιχείρηση που εργάζεται από τουλάχιστον 1/1/2024 είναι 432.29 ευρώ.Μπορείτε να υπολογίσετε το Δώρο Πάσχα online και με λίγα κλικ, πατώντας ΕΔΩ.Τονίζεται ότι...

Η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι γεγονός, με αποτέλεσμα να αναμένεται αύξηση και στο Δώρο Πάσχα που θα λάβουν οι δικαιούχοι.

Από την στιγμή που ο κατώτατος μισθός αυξάνεται στα 830 ευρώ, συμπαρασύρει προς τα πάνω πολλά επιδόματα, αναμεσά τους και το δώρο Πάσχα που αναμένεται να καταβληθεί σε λίγο.

Η πληρωμή για το Δώρο Πάσχα πρέπει να γίνει μέχρι και την Μεγάλη Τετάρτη, δηλαδή για φέτος θα πρέπει να έχει πληρωθεί μέχρι και την 1η Μαΐου.

Τώρα για τον νέο βασικό μισθό -στα 830-, το Δώρο Πάσχα για κάποιον που έχει προσληφθεί στην επιχείρηση που εργάζεται από τουλάχιστον 1/1/2024 είναι 432.29 ευρώ.

Μπορείτε να υπολογίσετε το Δώρο Πάσχα online και με λίγα κλικ, πατώντας ΕΔΩ.

Τονίζεται ότι ο νέος κατώτατος μισθός είναι 830 ευρώ μικτά, που σημαίνει 706 ευρώ καθαρά.

Επί την ευκαιρία, δείτε: Δώρο Πάσχα 2024: Πότε πληρώνεται φέτος στους εργαζομένους- Πως να το υπολογίσετε

Οι μισθοί των περίπου 600.000 εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα που λαμβάνουν αυτήν την αμοιβή θα κλιμακωθούν ως εξής:

χωρίς προϋπηρεσία θα είναι 830 ευρώ καθαρά
με μία τριετία θα ανέλθουν σε 913 ευρώ
με δύο τριετίες σε 996 ευρώ
με τρεις τριετίες θα φτάσουν στα 1.079 ευρώ.

Πόσο θα αυξηθεί με τον νέο κατώτατο μισθό το Δώρο Πάσχα

Το επίδομα ανεργίας θα αυξηθεί από τα τωρινά 479 ευρώ σε 509 ευρώ, δηλαδή μια αύξηση κατά 30 ευρώ τον μήνα, από την 1η Απριλίου και μετά.

Επίδομα μητρότητας
Επίδομα γονικής αδείας
Βοήθημα τρίμηνης παραμονής στα μητρώα ανέργων
Επίδομα αποφυλακισμένων
Επίσχεσης εργασίας
Αφερεγγυότητας εργοδότη
Εποχικά επιδόματα
Βοήθημα μη μισθωτών
Επίδομα εργασίας
Αποζημίωση μαθητών ΕΠΑΣ
Επίδομα πρακτικής άσκησης (ΙΕΚ ΔΥΠΑ)
Απόκτηση εργασιακής εμπειρίας
Προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα
Προγράμματα απασχόλησης
Για εργαζόμενους φοιτητές που συμμετέχουν σε εξετάσεις

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανακοίνωση της αύξησης του κατώτατου μισθού είπε επιπλέον: «Στόχος μας το 2027 ο μέσος μισθός να είναι 1.500 ευρώ και ο κατώτατος μισθός 950 ευρώ. Η σημερινή απόφαση είναι σωστά μελετημένη και δεν θίγει τις αντοχές της οικονομίας. Στηρίζει το εισόδημα και δεν επιβαρύνει την παραγωγή. Για το ύψος της αύξησης λάβαμε υπόψιν εισηγήσεις επιστημονικών και κοινωνικών φορέων. Οι μισθοί αυξάνονται και η ανεργία έχει πέσει σε μονοψήφιο ποσοστό μετά από 15 χρόνια. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η πορεία της οικονομίας κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι στην μάχη της καθημερινότητας. Υψώνουμε αναχώματα στις ανατιμήσεις».

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.