Μαρινάκης – Στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από αποτυχημένοι λαδέμπορες, παραμένουν σταθερά πολιτικοί φιδέμπορες

May 24, 2024


Την οργισμένη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, προκάλεσε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στη Βουλή για το θέμα της ακρίβειας με τις τιμές της φέτας και του ελαιολάδου να «οδηγούν» την πολιτική σύγκρουση.Στην απάντηση παρατίθενται στοιχεία σχετικά με τις συγκρίσεις τιμών, ενώ ο κ.Μαρινάκης επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «αποτυχημένους λ…

...αδέμπορες και τυρέμπορες, που αντί για σοβαρή αντιπολίτευση, παραμένουν σταθερά πολιτικοί φιδέμπορες».Η ανακοίνωση Στο ζήτημα της φέτας, πριν βγάλουν ανακοίνωση στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν το έγγραφο που κατέθεσε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή. Αν το έκαναν,...

Την οργισμένη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, προκάλεσε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός στη Βουλή για το θέμα της ακρίβειας με τις τιμές της φέτας και του ελαιολάδου να «οδηγούν» την πολιτική σύγκρουση.

Στην απάντηση παρατίθενται στοιχεία σχετικά με τις συγκρίσεις τιμών, ενώ ο κ.Μαρινάκης επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «αποτυχημένους λαδέμπορες και τυρέμπορες, που αντί για σοβαρή αντιπολίτευση, παραμένουν σταθερά πολιτικοί φιδέμπορες».

Η ανακοίνωση
Στο ζήτημα της φέτας, πριν βγάλουν ανακοίνωση στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν το έγγραφο που κατέθεσε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή. Αν το έκαναν, θα αντιλαμβάνονταν ότι συνέκρινε τις τιμές μεταξύ ιδίων ποσοτήτων στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μάλιστα, το πιο εντυπωσιακό είναι ότι στις εικόνες που οι ίδιοι παρέθεσαν στη σημερινή ανακοίνωσή τους, εμφανίζονται κωδικοί με ακόμα χαμηλότερες τιμές κιλού (9,88 ευρώ το ένα κιλό) από την τιμή που αναφερόταν για την Ελλάδα στον πίνακα που κατέθεσε ο Πρωθυπουργός σήμερα στη Βουλή (6,28 ευρώ το μισό κιλό).

Στο δε ζήτημα του ελαιολάδου, ο κ. Κασσελάκης χθες συνέκρινε τιμή μη βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου 500ml στο Βέλγιο (8,95) με τιμή βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου 750ml στην Ελλάδα (15,17)

Ενώ στην Ελλάδα (βάσει του e- katanalotis) τα πιο φτηνά έξτρα παρθένα μη βιολογικά ελαιόλαδα 1lt (δηλαδή ίδιας ποιότητας και διπλάσιας ποσότητας από αυτό που συγκρίνει στο Βέλγιο) είναι λίγο πάνω από 10 ευρώ, δηλαδή φθηνότερα.

Και σήμερα αντί να ζητήσει συγγνώμη, ανεβάζει βίντεο όπου αναφέρεται στη σύγκριση των τιμών βιολογικού ελαιολάδου (δλδ ενός premium προϊόντος) μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας και δεν λέει σκοπίμως κουβέντα για τη χυδαία εξαπάτηση που επιχείρησε χθες, συγκρίνοντας τιμές άλλης ποσότητας και άλλης ποιότητας ελαιολάδου μεταξύ Ελλάδας και Βελγίου.

Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει και η χώρα μας. Εμείς προτιμούμε τις πράξεις, οι οποίες αποσκοπούν στην ενίσχυση των εισοδημάτων και στον περιορισμό των συνεπειών της. Στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από αποτυχημένοι λαδέμπορες, αποδεικνύονται και αποτυχημένοι τυρέμπορες και, αντί για σοβαρή αντιπολίτευση, παραμένουν σταθερά πολιτικοί φιδέμπορες.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.