
Οι δύο χαρακτηρισμοί του Κυριάκου Βελόπουλου για τον Αλέξη Τσίπρα ήταν αρκετοί για να ανεβάσουν απότομα τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αποκάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό «άεργο» και «Χουντίνι της πολιτικής», εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση εναντίον του.Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Απέναντι μικρόφωνα», ο Κυριάκος Βελόπουλος α…
Οι δύο χαρακτηρισμοί του Κυριάκου Βελόπουλου για τον Αλέξη Τσίπρα ήταν αρκετοί για να ανεβάσουν απότομα τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αποκάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό «άεργο» και «Χουντίνι της πολιτικής», εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση εναντίον του.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Απέναντι μικρόφωνα», ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρθηκε τόσο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όσο και στα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων, πριν στρέψει τα πυρά του στον Αλέξη Τσίπρα.
Η αιχμηρή τοποθέτηση για τη ΔΕΘ
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να ακολουθήσει την καθιερωμένη παρουσία των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ.
Άσκησε έντονη κριτική στον τρόπο με τον οποίο, κατά την άποψή του, πολιτικά πρόσωπα αντιμετωπίζουν τη διοργάνωση, χαρακτηρίζοντας «τουρίστες» όσους μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιούν εξαγγελίες και στη συνέχεια επιστρέφουν στην Αθήνα.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι δεν θεωρεί απαραίτητο κάθε αρχηγός μικρού ή μεγαλύτερου πολιτικού σχηματισμού να εμφανίζεται στη ΔΕΘ μόνο και μόνο επειδή αυτό αποτελεί καθιερωμένη πρακτική.

Τι είπε για τα σενάρια νέου κόμματος
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η αναφορά του Κυριάκου Βελόπουλου στα σενάρια για πιθανή δημιουργία νέου πολιτικού φορέα από τον Αντώνη Σαμαρά.
Ερωτηθείς εάν μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να επηρεάσει εκλογικά την Ελληνική Λύση, εμφανίστηκε καθησυχαστικός ως προς τις πιθανές απώλειες για το κόμμα του.
Χρησιμοποιώντας την παρομοίωση της «αντιβίωσης», υποστήριξε ότι ανά τακτά χρονικά διαστήματα εμφανίζονται πληροφορίες για κάποιο νέο κόμμα, το οποίο παρουσιάζεται ως απειλή για την εκλογική δυναμική της Ελληνικής Λύσης.
«Κάθε έξι μήνες βγαίνει και ένα νέο κομματίδιο» ήταν, επί της ουσίας, το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, απορρίπτοντας την εκτίμηση ότι η δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα θα μπορούσε αυτόματα να προκαλέσει σημαντικές απώλειες στο κόμμα του.
Παράλληλα, υποστήριξε ότι η Ελληνική Λύση κινείται σταθερά ανοδικά και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσία της στη Βόρεια Ελλάδα, ισχυριζόμενος ότι το κόμμα του βρίσκεται στην πρώτη θέση στη συγκεκριμένη περιοχή.
Με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση επιχείρησε να δείξει ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα από ενδεχόμενες ανακατατάξεις στον χώρο δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας.

«Άεργος» και «Χουντίνι της πολιτικής» ο Τσίπρας
Ακόμη πιο σκληρός ήταν ο Κυριάκος Βελόπουλος όταν κλήθηκε να σχολιάσει την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης εξαπέλυσε προσωπική και πολιτική επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού, απορρίπτοντας όσα παρουσίασε και υποστηρίζοντας ότι η πολιτική του στάση δεν έχει αλλάξει ουσιαστικά σε σχέση με το παρελθόν.
Χρησιμοποίησε μάλιστα τους χαρακτηρισμούς «άεργος» και «Χουντίνι της πολιτικής» για τον Αλέξη Τσίπρα, επιχειρώντας να απαξιώσει τόσο τη σημερινή πολιτική παρουσία του όσο και τη συνολικότερη πορεία του.
Παράλληλα, προχώρησε σε ισχυρισμούς σχετικά με την οικονομική κατάσταση και τον τρόπο ζωής του πρώην πρωθυπουργού, καλώντας τον, σύμφωνα με όσα ανέφερε, να εξηγήσει δημόσια τον τρόπο με τον οποίο εξασφαλίζει τα εισοδήματά του.
Οι συγκεκριμένες αναφορές αποτελούν ισχυρισμούς και πολιτικούς χαρακτηρισμούς του Κυριάκου Βελόπουλου και δεν παρουσιάζονται ως εξακριβωμένα γεγονότα.
