Κομισιόν υπό πίεση από Αυτιά: «Μειώστε το κόστος του ρεύματος και σταματήστε την ακρίβεια»

October 11, 2025


Ο Γιώργος Αυτιάς απηύθυνε έκκληση στις Βρυξέλλες για άμεση δράση με στόχο τη μείωση των τιμών στο ρεύμα και την αναχαίτιση της ακρίβειας που ταλανίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.Κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε την Κομισιόν να λάβει ουσιαστικά μέτρα για τη μείωση των τιμών στο ρεύμα και την προστασία του εμπορ…

Ο Γιώργος Αυτιάς απηύθυνε έκκληση στις Βρυξέλλες για άμεση δράση με στόχο τη μείωση των τιμών στο ρεύμα και την αναχαίτιση της ακρίβειας που ταλανίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Παρέμβαση του Γιώργου Αυτιά στο Ευρωκοινοβούλιο

Κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε την Κομισιόν να λάβει ουσιαστικά μέτρα για τη μείωση των τιμών στο ρεύμα και την προστασία του εμπορικού κόσμου από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.

Ο κ. Αυτιάς υπογράμμισε ότι η ολοκλήρωση της Ενιαίας Αγοράς οφείλει να προσφέρει πραγματικά οφέλη στις κοινωνίες, τις επιχειρήσεις και τον ανταγωνισμό. «Αυτό σημαίνει χαμηλές τιμές στα νοικοκυριά, ευκαιρίες χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις και προστασία από τρίτες αγορές με αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Έκκληση για δράση απέναντι στην ακρίβεια

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής προέτρεψε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κινηθεί άμεσα, βάζοντας φρένο σε επικίνδυνα προϊόντα από τρίτες χώρες που διακινούνται μέσω διαδικτυακών πλατφορμών χωρίς κανέναν έλεγχο ασφαλείας. Όπως επισήμανε, η Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) έχει ήδη προειδοποιήσει για τα φαινόμενα αυτά στην Οικονομική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου.

«Προστατέψτε τον κόσμο του εμπορίου από όσους κερδοσκοπούν μεταμορφώνοντας την Ευρώπη σε “χωματερή” με τα φθηνά προϊόντα τους. Κάντε το τώρα, γιατί αύριο θα είναι αργά», ανέφερε με έμφαση.

Η ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο

Η πλήρης τοποθέτηση του Γιώργου Αυτιά ήταν η εξής:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η Ολοκλήρωση της Ενιαίας Αγοράς πρέπει να έχει χειροπιαστό όφελος για τις κοινωνίες, τις επιχειρήσεις και τον ανταγωνισμό. Δηλαδή, χαμηλότερες τιμές για τα νοικοκυριά, ευκαιρίες χρηματοδότησης επιχειρήσεων και προστασία από τρίτες αγορές με αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα. Κύριε Επίτροπε, κινηθείτε αποφασιστικά για να πέσουν οι τιμές του ρεύματος και να αποκατασταθεί η ισορροπία στις τιμές των αγαθών. Κλείστε το δρόμο άμεσα σε επικίνδυνα πακέτα ηλεκτρονικών αγορών, που δεν τηρούν κανένα ευρωπαϊκό πρότυπο ασφαλείας, όπως ορθά ενημέρωσε η OLAF στην Οικονομική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Προστατέψτε τον κόσμο του εμπορίου από όσους κερδοσκοπούν μεταμορφώνοντας την Ευρώπη σε “χωματερή” με τα φθηνά προϊόντα τους. Κάντε το τώρα, γιατί αύριο θα είναι αργά».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.